Stavení povolení, SVJ a vlastník

Vložil JR, 8. Listopad 2022 - 16:20 ::

Prosím, umíte někdo vysvětlit stávající situaci? Shromáždění pověřilo SVJ k zadání zpracování projektu na rekonstrukci domu – zateplení a výměna střešní krytiny. Shromáždění rozhodlo, že „Shromáždění schvaluje kompletní zateplení domu při použití šedého polystyrénu, jakožto zadání pro zpracování projektové dokumentace“. Po 12 měsících se vlastník dozvídá, že byl zpracován projekt a vydáno stavebení povolení na stavbu dle tohoto projektu. Na dotaz, na základě jakých podkladů stavební úřad zjistil, že SVJ má souhlas vlastníků se stavbou podle projektu byla odpověď úřadu, že se již nezkoumá a stavební úřad se řídí § 184a stavebního zákona:

(1) Není-li žadatel vlastníkem pozemku nebo stavby a není-li oprávněn ze služebnosti nebo z práva stavby požadovaný stavební záměr nebo opatření uskutečnit, dokládá souhlas vlastníka pozemku nebo stavby. Není-li žadatel o povolení změny dokončené stavby jejím vlastníkem, dokládá souhlas vlastníka stavby. K žádosti o povolení změny dokončené stavby v bytovém spoluvlastnictví vlastník jednotky dokládá souhlas společenství vlastníků, nebo správce, pokud společenství vlastníků nevzniklo.

SVJ nechalo vypracovat projekt rekonstrukce, kde mělo k dispozici uvedené usnesení o zateplení, zbývající rozhodlo bez vlastníků a požádalo o stavební povolení, které bylo vydáno, vlastníci jej měli obdržet formou dopisu do VR ( vhozen údajně do schránky po 10 dnech. Dopis vlastník nemá, lhůta pro odvolání uplynula )

Takto to nyní podle zákona funguje? Děkuji za rady a poučení.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.