předseda členem výboru SVJ

Vložil jindrazhane (bez ověření), 12. Září 2022 - 21:05 ::

Prosím o sdělení – V našem SVJ máme předsedu a několik členů výboru – z každého vchodu jednoho – předseda byl zvolen jako jeden člen výboru. Ve stanovách máme – členství v jednom voleném orgánu Spol. je neslučitelné s členstvím v jiném voleném orgánu tohoto Spol. – lze tato kombinace ??. Pokud ano – kolik má takový předseda celkem hlasů ???

  • lze pobírat měsíční odměnu jako předseda + jako člen výboru?

Volební období předsedy je 5 roků. Po skončení období by měla proběhnout nová volba. Musí tato volba proběhnout na shromáždění,novou volbou s většinou hlasů zase na 5 let nebo lze tuto volbu provést tak, že se zvolí členové výboru a tito ze svého středu zvolí předsedu. Musí být o způsobu a výsledku volby samostatný bod a záznam v zápisu z jednání Shromáždění? Druhá varianta údajně není přípustná. Jelikož nemáme přístup k zápisům a výsledkům hlasování,sháníme informace kde se dá. Předem děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.