Povinnosti SVJ v dodávkách ZP

Vložil Josef (bez ověření), 25. Srpen 2022 - 13:53 ::

Dobrý den , vznáším dotaz na povinnost SVJ k dodávce zemního plynu cizímu subjektu mimo bytové jednotky vlastníků . Z regulační stanice zemního plynu nacházející se na pozemku spoluvlastníků bytových jednotek je dodáván plyn i cizímu subjektu . Ten má na nadzemní regulační stanici 1/4 podíl. Cizí subjekt podniká v oblasti výroby kovových dílců .

SVJ má řádně uzavřenou smlouvu s ČEZem na dodávky ZP. Dále má uzavřenou smlouvu s tímto cizím odběratele ZP se 6 měsíční výpovědní lhůtou / bez uvedení důvodů /.

SVJ nemá zájem dále dodávat ZP cizímu subjektu a uplatnilo řádnou výpověď v dodávkách. Cizí subjekt se brání a odvolává se na neplatnost této výpovědi z důvodů 1/4 vlastnictví regulační stanice . Chce se bránit soudně a vyhrožuje , že SVJ bude hradit veškeré ztráty , které by vznikly přerušením dodávek ZP. Je SVJ v právu ???????????? a nehrozí mu náhrady škod ?????????????? Děkujeme za stanovisko.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.