Vyúčtování služeb - náležitosti dle 269/2015

Vložil Leoš (bez ověření), 29. Červen 2022 (bez ověření), 11. Červenec 2022 - 9:44 ::

Dobrý den,

dnes bych se rád zeptal, na toto

  1. vyhláška 269/2015 v aktuálním znění od 2.11.2021 se vztahuje už na vyúčtování za období od 1.1.2021 do 31.12.2021 – ano či ne. Pokud ne, proč?

  2. v §6/g vyhlášky 269/2015 je uloženo „koeficienty a součinitele“ uvést na vyúčtování.
    Já mám na vyúčtování u IRTN uveden sloupec s nějakými hodnotami v rozsahu {1..2} označenými v záhlaví sloupce jako „Kor.měř.“. Já nevím co to znamená ale vím, že se jimi násobí číslo odečtené na IRTN které se pak sečte s ostatními a použije k vyčíslení spotřební složky nákladu za teplo.
    Žádal jsem dle §8/1 vysvětlení, ale písemně mi odpovězeno nebylo a verbálně se mi vyšklíbli, že prý když neznám zákon, tak prý „Kor.měř.“ znamená počet „paprik v guláši“. Míním, že počet paprik to nebude.

    Ptám se tedy, lze takový sloupec považovat ve smyslu §6/g za „koeficienty“ nebo za „součinitele“ anebo nejde ani o jedno? Případně kde a jak se projeví „koeficienty“ nebo „součinitele“ resp. jaký rozdíl je mezi „koeficienty“ a „součiniteli“. A je změna „koeficientů“ nebo „součinitelů“ změnou o které dle §5/1 zák.67/2013 musí rozhodnout společenství nebo si ji může poskytovatel změnit libovolně jak se mu zlíbí?

dík Leoš

PS: ve stanovách ani jiných mně přístupných dokumentech o uvedeném není nic uvedeno. SVJ vždy písemně tvrdí pouze, že vše provedli dle platných předpisů a tím vysvětlovací část odpovědi končí a následuje podpis

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.