Zákon o měsíčním odečítání ? Elektřina?

Vložil PP (bez ověření), 13. Duben 2022 - 23:32 ::

Bude něco uzákoněno i s elektřinou?

Já jsem dne 31.3. nahlásil přes obchodníka distributorovi požadavek na mimořádnou fakturaci k tomuto datu, kvůli změně nájemce. Samozřejmě jsem ochoten zaplatit za mimoř. fakturu (jen ta mimoř. k 31.12. je zdarma).

Co ale dělá ČEZdistribuce (území Čez) za brikule, jen aby mi nemusel fakturu vystavit, to jsem ještě neviděl!

Přitom již od 1.4. to s distributorem intenzivně řeším. Dle ERU, prý to není povinnost a je to jen dobrá vůle obchodníka a distributora, udělat placené mimoř.vyúčtová­ní !!!

Nejspíše sem vložím tu jejich debilní argumentaci o validaci (něco jakože v lednu byla spotřeba o 5 kWh vyšší než v létě), to bude ještě sranda.

Kouknu kdo tam sedí za stát v představenstvu a asi ho obešlu, protože to by jeden nevěřil, když vyúčtování potřebujete, nedostanete a státní ČEZ dělá obštrukce, a pak na teplo vám vymejšlejí a nutí, i když ho nechcete.

Za mě by bylo záhodno, aby za rozumný náklad by mohl odběratel získat mimoř.vyúčtování (na EL, plyn, teplo, vodu) na vyžádání a v rozumné lhůtě a pod sankcí…

Jak k tomu přijdu, když to má nájemci rozúčtovat, vrátit kauci atp.? Ale já popisují problém v státním ČEZu, který by měl jít příkladem a ne zaměstnávat de…

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.