Vložil Justitianus, 22. Červenec 2021 - 12:54

článku o bezdoplatkových zónách na iDnes.cz je zajímavé, že odborníci kteří mají tuto problermatiku v popisu práce (a jsou za to placeni) neznají zákon.

  • Analytička Institutu pro sociální inkluzi Alena Zieglerová prohlásila: „Kdo v oblasti žije dlouho a má jen smlouvu na dobu určitou, zůstane v nejistotě. Stačí totiž mezi starou a novou smlouvou vynechat jeden den a příspěvek už nepřijde“.

To jsou hned dva nesmysly najednou.

☀ Za prvé: nájemce se smlouvou na dobu určitou není „v nejistotě“. Naopak: má 100% jistotu, že jeho příští nájemní smlouva v bezdoplatkové zóně jej připraví o doplatek, který až dosud pobíral.

☀ Za druhé: Mezi nájemními smlouvami není nutné „vynechat jeden den“. To je naprostý nesmysl! Nová smlouva je nová smlouva. Jestliže datum sjednání nové nájemní smlouvy spadá do doby účinnosti opatření obce o bezdoplatkové zóně, pak na tuto nájemní smlouvu nedostane nájemce žádný doplatek. Totéž platí při automatickém sjednání nájemní smlouvy k témuž bytu podle § 2285 (pokračuje-li nájemce v užívání bytu po dobu alespoň tří měsíců po dni, kdy měl nájem bytu skončit).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.