Vložil Justitianus, 31. Květen 2021 - 18:28

Pane „takyčlen SVJ (bez ověření)“, je to tedy přesně tak jak jsem už napsal. Vy jste měl možnost, ale nevyužil jste ji. Vaše chyba. Tím to končí.

Mýlíte se, když se bez důvodu domníváte, že SVJ „mělo něco dodat“.

SVJ není Váš poslíček, ani internetový obchod, aby dodávalo vlastníkovi doklady podle § 8 na jeho adresu. SVJ má pouze povinnost doložit a umožnit kopie dokladů.

Měl jste zvednout zadek ze židle a dostavit se, abyste konsumoval Vaše zákonné právo. Kam – to netuším, to možná najdete ve vašich stanovách. V některých SVJ mohou být doklady doloženy v sídle SVJ. V některých SVJ to mají zařízeno tak, že doklady jsou u smluvního správce a doložení i vlastní kopírování probíhá v provozovně smluvního správce. My neznáme vaše stanovy, to jistě chápete.

Mýlíte se, když se bez důvodu domniváte, že SVJ bylo povinno „nabídnout termín“. Jak jste přišel na tento nesmysl?

Opět Vás odkážu na vaše stanovy. My netušíme zda v nich jsou uvedeny úřední hodiny SVJ, nebo úřední hodiny smluvního správce. Pokud nic z toho stanovy neobsahují, mohl a měl jste sám určit konkrétní termín v dostatečném předstihu. Jestliže jste to neudělal a nedostavil se v tomto termínu, pak tedy neprokážete že Vám bylo odmítnuto doložení a kopírování. Jste jako malé děcko ze školky: maminka nedala rozkaz, děťátko tedy sedí na zadku a čeká co bude. A nedočká se. Čípak je to chyba?

Napsal jste: „Řekněme, že tohle horké místo mám podloženo.“

Nevěřím Vám ani slovo. Dosud jste zde nedal text Vaší žádosti, o který jsem Vás hned zpočátku žádal. Chcete-li si hrát na tajnůstkáře, obraťte se raději na advokáta. On Vám jistě poradí za 2000 Kč na hodinu.

Mějte se pěkně. V této diskusi končím.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.