Hluční sousedé cizí národnosti a nečinnost SVJ

Vložil Topaz, 26. Květen 2021 - 19:48 ::

Zdravím,

už to bude několik měsíců, co se nad nás s partnerkou nastěhovala skupinka moldávců a ukrajinců. Národnost mi osobně nevadí a nepokládám se ani za nesnášenlivého člověka. V bytě nad námi žije nyní 8 lidí, kteří dělají od rána do večera neskutečný bordel. Dupou, skáčou po zemi (mají všude kachle), naschvál pouští věci a po desáté večer pravidelně šoupou nábytkem a občas jim něco „náhodou upadne“.

Na upozornění reagují tak, že jsou ještě hlasitější a že já jsem rasista (velmi konstruktivní řešení, nepřiznají chybu a hází ji na ostatní). Domluvit se s nimi nejde, neumí česky ani anglicky. Pokoušel jsem se to řešit přímo s majitelkou bytu (ukrajinka) avšak z její strany je tomu věnována absolutní nečinnost a prý je mám nechat být, že jsem rasista a oni nic nedělají. Dokonce mi majitelka do telefonu přímo řekla, že jsou v ČR nelegálně, že nemají kam jít, pracují načerno a přece je nevyhodí na ulici, protože by se museli vrátit zpět do Moldávie a na Ukrajinu. Nerozumím moc tomu, proč se nechovají tiše, když už tu chtějí být.(Opět jsem byl označen za rasistu)

Pokoušel jsem se to řešit i s předsedkyní SVJ, jelikož se mimo jiné jedná o hrubé porušení domovního řádu (kouří z okna a máme popel na parapetech, nadměrný až nepříjemný hluk přes den, praská omítka podél stropních rohů), avšak ze strany předsednictva SVJ je tomu taktéž věnována minimální pozornost a bylo mi řečeno, že to není jejich problém, ať si to vyřeším sám.

Došlo to až tak daleko, že jsem majitelce poslal písemnou výzvu k vyřešení situace s výhružkou předžalobní výzvy, avšak na to reaguje taktéž s nečinností, popravdě se situace ještě více zhoršila.

Nerad bych tento problém řešil nahlášením na odbor cizinecké policie pro kontrolu pobytových agend, nebo v občansko správním řízení, bohužel mi docházejí možnosti a je to docela únavné.

Máte s někdo s podobnou situací zkušenosti?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.