Vyplacení jen dílčí odměny za správu a nedodání vyúčtování služeb...

Vložil Vlastník 28.03. (bez ověření), 28. Březen 2021 - 13:31 ::

Zdravím,

máme externího předsedu, má zajistit vyhotovení a doručení vyúčtování služeb vlastníkům za rok 2020. Všechny potřebné doklady (faktury apod.) od dodavatelů má k dispozici už od počátku února, ale zatím vyúčtování nedoručil, přesto, že o něj byl několika vlastníky písemně žádán. Dle zákona může doručit do konce dubna 2021. Za rok 2020 si vyplatil zatím polovinu odměny za správu. Dle dohody si má vyplácet čtvrtletně jednu čtvrtinu roční odměny za správu, tedy mohl si již za rok 2020 vyplatit celou odměnu.

Je třeba nutně provést opravy na domě se kterými souhlasí většina vlastníků, ale externí předseda se evidentně vyhýbá zajištění jejich provedení, nereaguje na výzvy, případně se vymlouvá, jen neurčitě slibuje a stále oddaluje provedení. I přesto, že si vyplatit celou odměnu za správu již mohl i v tom smyslu, že na bank. účtě SVJ je dostatek financí.

1 – Má jeho zatím poloviční vyplacení odměny za správu, za rok 2020, vliv na případné úspěšné uplatnění nároku vlastníků u soudu na zaslání vyúčtování za rok 2020?

2– Tzn. může pak v případě soudního sporu externí předseda úspěšně argumentovat?: „nevyplatil jsem si ještě finance za účetnictví, nemám povinnost vyúčtování zatím dodat…“

3 – Prosím o odkázání na rozsudek v principu ve stejné věci.

Děkuji za odpovědi.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.