Jak správně spočítat počátek běhu pokut?

Vložil Vlastník v SVJ (bez ověření), 18. Březen 2021 - 17:31 ::

Pokuta 50/den za ne/dodané vyúčtování, ne/vypořádání námitek a ne/doložení podkladů a běh lhůt…

Příklad:

  1. Dodáno vyúčtování 15.6. (pokuta 1 běží od 1.5. do 15.6. – to je nesporné)
  2. Požádáno o doložení podkladů do 5 měsíců a neumožněno (pokuta 2 běží od 1.6. anebo až od 15. nebo 16.6. tj. od dodání vyúčtování dle předchozího bodu!? …)
  3. Podány námitky vyúčtování ve lhůtě (tzn. do 30 dnů od dodání vyúčtování) k rukám SVJ – běží další pokuta 3 od 31. dne po doručení vyúčtování bez ohledu na doložení podkladů?
  4. co když budou námitky odpovězeny, ale ne ze strany SVJ, JEN účetní firmou bez plné moci? Je to platné vypořádání námitek pro soud?
  5. co co když budou námitky odpovězeny dle předchozího bodu vadně (soud rozhodne), tedy vypořádání defakto neproběhlo (zjevná vada vyúčtování trvá) ani v případě, kdyby třetí strana byla zplnomocněna? Běží pokuta 3 paralelně s pokutou 2 nebo odkdy přesně? Je nutno činit nějaké kroky, anebo jen vyčíslit pokutu?
  6. kdy se začnou jednotlivé pokuty (1–3) promlčovat, po 3 letech od jejich počátku se začne umazávat anebo se promlčí celá?

Děkuji za kvalifikovaný názor. Jde mi o to, jak to dělat správně. Pokud k jednotlivým bodům nevíte s jistotou, tak prosím nepište nic.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.