Vymáhání dodržování stanov na výboru

Vložil Ales1000, 5. Únor 2021 - 13:47 ::

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jak vymáhat stanovy po výboru, případně jaké máte zkušenosti? V mém případě:

  • neodpovídání na dotazy (a tím neumožnění přístupu k informacem v lhůtě) ohledně SVJ. Když už odpoví tak lživě nebo mlživě.
  • rozdávání společných prostor dle sympatií (dlouholetí kamarádi mají takto svěřeno i více místností), i když ve stanovách je jasně napsáno, že se o svěření místnosti má hlasovat.
  • dostatečná neinformovanost při korespondenčním hlasování (informace pouze v podobě udělá se to, bude probíhat rekonstrukce toho). Ve stanovách máme napsáno, že když se jedná o korespondenční hlasování, tak by měli být členové dostatečně informováni. Není napsaná ani firma, která by to měla dělat, takže si člověk nemůže zjistit jestli to je dobrá nebo špatná firma.
  • asi i další body, ale vzledem ke své neinformovanosti o nich nevím.

Bohužel o věci v domě se skoro nikdo nezajímá, i přes to, že výbor je dobře placen, propláceny jsou i tarify na mobil a platíme si ještě správcovskou firmu, takže měsíční platby do SVJ za byt jsou jako takový 1/4 nájem.

Na internetu jsem četl, že lidé většinou litují výbor, že to mají těžké a že za to nejsou placení, mají velkou zodpovědnost a lidi na ně stále útočí… Tak si říkám, že to asi není náš případ :-)

Děkuji za vaše rady.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.