Náklady na parkoviště zaplatí budoucí nájemníci?

Vložil Tomol (bez ověření), 14. Srpen 2020 - 9:40 ::

Máme parkovací místa na pozemku ve spoluvlastnictví (tento pozemek není v PV, ale podíl na pozemku byl součástí kupní smlouvy k bytu a tak to bereme jako součást domu a správu např. sečení trávy zajišťuje výbor).

Dosud jsou parkovací místa volně přístupná všem i cizím. Plošné + svilé značení vyhrazeného parkoviště nás přijde na cca 25 tis, a řešíme jak to uhradit, resp. spoluvlastníci pozemku jsou titéž co členové SVJ takže nemáme problém toto udělat z našich příspěvků.

Ale míst je více než potřebujeme, tedy bychom to mohli pronajmout cizím. Nechceme si komplikovat život vyplácením a daněním nějakých drobných – ročně vybrat 8tis a dělit to 100členy, tj 80kč/vlastníka. Tedy se nabízí otázka:

Zda třeba 5 míst dopředu nenabídnout nečlenům SVJ k pronájmu, s těmito zájemci uzavřít smlouvu, že jim to pronajmeme na 3 roky dopředu a vybranou částkou ihned uhradíme náklady na zřízení :) tedy by to účetnictvím defacto nijak neproteklo. A my bychom zdarma získali vyznačení vyhrazeného parkoviště. Je to moc vyčůrané nebo to není problém?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.