Vložil Justitianus, 30. Červen 2020 - 7:40

Paní Hano, napsala jste: „ziji v zahranici a vsechno mam naskenovane jen jako prilohu v mejlu“. Pošlete mi tedy soukromou zprávu; mohu se na Vaše naskenované dokumenty podívat. Předpokládám, že mezi nimi je i vyúčtování služeb spojených s užíváním bytu za rok 2019, případně roční vyúčtování příspěvků/záloh na správu domu.

Pokud nedostáváte půběžně dokumenty od SVJ, měla byste v první řadě sdělit SVJ Vaši doručovací adresu! Není li doručování do zahraničí vyloučeno stanovami SVJ, pak je povinností SVJ posílat Vám dokumenty na Vámi určenou adresu i do zahraničí.

Případně si dohodněte s někým ať Vám ty informace přeposílá, pokud se poskytují jen na vývěsce, doručením osobně či vhozením do domovní schránky v domě. Viz vaše stanovy ohledně doručování.

Případně zmocníte jinou osobu, která bude zástupcem vlastníka jednotky vůči SVJ, včetně účasti na shromážděních a hlasování; bude také zástupcem příjemce služeb vůči poskytovateli služeb; a bude Vás rovněž zastupovat při jednání s třetími osobami, na které SVJ smluvně přeneslo výkon některých činností správy domu (bytové družstvo?).

Vlastníkovi jednotky, který je nedostupný, nic nebrání, aby sdělil doručovací adresu, případně aby určil zástupce. Neučinil-li to, pak ať se nediví, že není zcela „v obraze“.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.