Společný pozemek

Vložil Bruno2, 12. Červen 2020 - 16:10 ::

Na malém sídlišti máme pozemek, jenž je ve vlastnictví šesti družstev. Pozemek se nachází mezi domy, je tvořen čtyřmi otevřenými vnitrobloky. Na každém vnitrobloku jsou umístěny různé herní prvky – houpačky, kolotoč, prolézačky. O tyto herní prvky by měla pečovat všechna družstva, zajišťovat revize, menší i větší opravy. A jak už to bývá, čím víc spoluvlastníků, tím mizernější starost o společný majetek. Přitom všechna družstva samozřejmě odpovídají za případný úraz způsobený vlivem špatného technického stavu zařízení.Uvažovali jsme o rozparcelování společného pozemku, jednání o tom nevedlo k cíli.
Chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaký právní institut, který by umožnil každému jednotlivému družstvu převzít některé herní prvky do své péče tak, aby bylo odpovědno za jejich technický stav a za případný úraz. Anebo zda může každé družstvo převzít do vlastnictví několik prvků a následně se o ně starat. Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.