Vložil Justitianus, 7. Červen 2020 - 8:51

Pane Oznamovateli, samozřejmě vidím že Vám není zřejmé co jsem chtěl sdělit. Při tom šlo o jednoduchý text v českém jazyce …

Ach jo. Takže ještě jednou:

(1) Tazatel napsal v úvodním dotazu, že počet osob určují způsobem odlišným od definice uvedené v zákoně č. 67/2013 Sb. Tuto větu jste pochopil? Dobrá, můžeme jít dál.

(2) V tomto případě jde o způsob, který je pro vlastníky jednotek závazný. Je určen v prohlášení, nebo ve stanovách SVJ, nebo jej určilo společenství jinak (rozhodnutím shromáždění, nebo statutárního orgánu). Nepostupuje se tedy podle zákonem definovaného „počtu osob rozhodného pro rozúčtování služeb“, nýbrž podle toho co nahlásil vlastník, bez jakýchkoliv úprav, korekcí či oprav. Novela zákona na tom nemění naprosto nic. Ty poslední dvě věty jste pochopil? Dobrá, můžeme tedy pokračovat.

(3) Jestliže v SVJ tazatele se k ničemu nepoužívají počty osob definované v § 2 zákona, nemá nikdo ani povinnost tyto počty nahlašovat. Pochopil?

(4) Podle § 1 odst. 2 NOZ platí, že osoby si mohou ujednat práva a povinnosti odlišně od zákona. To uvádím jen pro připomenutí. Pochopil? Dobrá, hotovo.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.