Karel Eliáš o SVJ

Vložil TN. (bez ověření), 21. Únor 2020 - 12:48 ::

Příčí se mi koncept nuceného členství vlastníků bytů ve společenství. To jsou ta známá SVJ. Zdejší juristické myšlení miluje právnické osoby, vymýšlí jejich různé právní formy a cpe je do zákonů, kam se jen podíváme. Nechal bych na vlastnících bytů, ať si založí právnickou osobu, pokud sami mají takovou potřebu a pokud to chtějí. Ve velkých domech je to jistě nutnost, ale to si obstará developer, ale proč to přikazovat v domě, kde je třeba jen šest partají schopných se domluvit i bez konstruktu právnické osoby?

https : // www . ekonomickymagazin . cz/2020/01/uz-tacitus-postrehl-ze-nejvic-zakonu-maji-nejzkazenejsi-staty-moc-korumpuje/

Karel Eliáš je autorem NOZ. V původní verzi z r. 2010 bytové spoluvlastnictví nebylo. Na příkaz MMR byl ZoVB překlopen až v r. 2011, tedy na poslední chvíli, bez připomínkového řízení. Eliáš se bránil, ale neuspěl. Důsledky politického aktivismu si poneseme příštích 100 let.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.