Vložil radka2222 (bez ověření), 7. Leden 2020 - 17:31

Město z toho nemá NIC.Mělo by v tom případě,pokud by družstvo odkoupilo investice MĚSTA,které byly vloženy při výstav – no a vo tom to je. pokud pouze PŘEVEDE svůj podíl /bezúplatně/,dos­tane formou daně prachy STÁT,město ani korunu – a právě proto nemůže majetek města někomu darovat. Pokud budu prodávat barák někomu cizímu,dotace z hodnoty baráku neodečtu – však město je vůči družstevníkům taky cizí. nevím ovšem nic o tom,zda to takto skutečně může fungovat – samože jo, jsou podmínky, dokdy musím vlastnit dotovaný objekt, pak si můžu prodat (obec musí) za kolik je obvyklé.

Pokud ale převedu podíl spolupodílníkovi – aha, já celou dobu žiji v tom, že určitý počet bytů je družstva, určitý města. ne že jeden byt vlastní dokupy město i družstvo. nemohu mu prodávat DOTACE – prodávají byt, ne dotace! podmínkou bylo deset let (původně myslím dvacet) byty držet. splněno. město má prodat jako řádný hospodář za obvyklou cenu. proč si x obyvatel musí pořídit byty za tržní ceny a skupina obyvatel by měla dostat byty za míň?
,které stát přidělil proto,aby pomohl občanům /v rámci podpory výstavby bytů/.
Kromě toho přijaté DOTACE nepodléhají dani/např. v účetnictví/-pokud mám správné informace – ale to nemá nic společného s hodnotou bytů. koukněte třeba sem: https://breclavsky.denik.cz/…0200106.html

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.