Odměna

Vložil karlos16, 14. Listopad 2019 - 14:40 ::

Dobrý den, zajímalo by mě zda výbor SVJ porušuje zákon, když jednomu členu výboru tzv. sloučí mzdy.

Tento člen má schválenou měsíční odměnu 4.000,–Kč (stejně i ostatní), z této odměny zákon ukládá kromě odvodu daní, také odvod na sociální a zdravotní pojištění, což donedávna v souladu se zákonem bylo činěno. Zmiňovaný člen výboru také pobírá mzdu za úklid domu ve výši 5.000,–Kč, tato mzda je vyplácena na základě uzavřené „DOHODY O PROVEDENÍ PRÁCE“ Před nedávnem výbor rozhodl, že obě mzdy „sloučí“ a to tak, že dohodu o provedení práce navýší o mzdu za výkon statutára, tím odpadnou zákonné odvody na sociální a zdravotní pojištění a sníží se daň ze mzdy na 15%. Tím prý SVJ ušetří nemalé finanční prostředky. Několik členů sice oponovalo, že takový krok je protizákonný, přesto bylo takto výborem rozhodnuto i bez řádného hlasování shromáždění.

Rádi bychom věděli, zda se skutečně v tomto případě jedná o porušení zákona a jakými prostředky proti takovému rozhodnutí bojovat.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.