Poplatek za správu

Vložil Ivana (bez ověření), 31. Srpen 2019 - 12:16 ::

V našem panelovém bytovém domě pod správou družstva ještě nevzniklo SVJ (vztahuje se na nás tzv. „odložený vznik SVJ“ podle zákona č. 311/2013 Sb.)

Vlastníci bytů platíme družstvu (osobě odpovědné za správu domu) poplatek za správu ve stejné výši na byt 186,– Kč měsíčně. Od družstevních nájemníků, kteří ještě nepožádali o převod bytu do vlastnictví, vybírá družstvo jen 124,– Kč.

Mám obavy, že po vzniku SVJ vzhledem k vysokému spoluvlastnickému podílu družstva, si bude družstvo chtít do smlouvy o správě uzavřené mezi společenstvím a družstvem prosadit zachování nižšího poplatku za výkon správy za byty ve vlastnictví družstva a vyššiho poplatku pro nás ostatní vlastníky. Je to možné, aby platilo družstvo SVJ jako vlastník bytů nižší poplatek za správu svých bytů, když tento poplatek je součástí příspěvků na správu a ty by měly být podle NOZ buď stejné na byt nebo stanoveny podle spoluvlastnický podílů?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.