Osoba rozhodná pro rozúčtování služeb

Vložil Markéta Gr., 13. Květen 2019 - 9:49 ::

Dobrý den,

obdržela jsem vyúčtování a předpis plateb, kde místo mnou nahlášených 4 osob jsou služby rozúčtovány na 5 osob. Odůvodnění: Shromáždění hlasováním rozhodlo, že do mého bytu dochází další osoba nejméně dvakrát týdně, občas přespí a tedy „se mnou žije v součtu více jak 2měsíce za rok“ a tak je zahrnuta, jako osoba rozhodná pro rozúčtování služeb za celý rok (vyúčtován podíl ze služeb za celý rok).

Máte nějaký tip, jak na tento právní výklad samozvaných právníků a soudců z řad vlastníků reagovat? Mě už dochází inspirace. Jsem šokovaná, že shromáždění hlasováním rozhoduje, kdo s vlastníkem žije v jeho domácnosti. Zákon o službách však nehovoří o době V SOUČTU delší než 2 měsíce v průběhu zúčtovacího období, ale „delší než 2 měsíce v průběhu zúčtovacího období“

Pro případné zastánce kasírování častých návštěv doplňuji, že tato osoba mě navštěvuje především v době, kdy mé děti pobývají u svého otce v rámci pravidelného kontaktu, což je v součtu nejméně 3 měsíce za rok (víkendy, prázdniny). Tedy nedochází ke změně počtu osob, ale střídání. Otec dětí podle této zvláštní teorie vlastníků by měl také nárok na příspěvek na služby, které děti čerpají používáním výtahu, služeb v domě, kde vlastní otec byt…to by platily podíl na ročních výdajích ve dvou domech? … komické. Totéž jsem napsala výboru v reklamaci – reakce od právníka SVJ. Shromáždění odhlasovalo a většina vlastníků podepsala prohlášení, že tuto osobu vídají v domě častěji, než je pro návštěvy přípustné, proto je zahrnuta do rozúčtování.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.