Vložil zdeseny clen SVJ, 27. Leden 2019 - 19:58

Viz https://www.czso.cz/…dnotek-roste

Jednotek v SVJ bylo v roce 2017 1 587,2 tisíce bytů.

Pokud k tomu chcete počítat i podíl družstevních bytů, což asi činíte, tak podotýkám, že družstva podle mého názoru nejsou až takový problém, jako člen družstva máte výrazně lepší šanci na soudní obranu před šlendriánem a před nezákonnými rozhodnutími, tak bytů v družstvech bylo 431,5 tisíce.

MMR zpráva o bydlení – strana 7.

V roce 2016 bydlelo sice v bytech v ČR cca 5 mio lidí, ovšem z celkového počtu obydlených bytových domů cca 211 tisíc je jich cca 67 tisíc ve vlastnictví státu, nebo fyzických osob a pouze cca 30 tisíc vlastní družstva a cca 76 tisíc je spoluvlastněno vlastníky jednotek ve správě SVJ.

Takže čistě statisticky vzato, protože není důvod, aby se průměrný počet obyvatel bytu lišil v těchto počtech podle typu vlastnictví, lze reálně očekávat pouze cca 1/3 z vámi zmiňovaných 5 mio.

A většina z těch dejme tomu 1,7 mio lidí v SVJ neřeší, co se jim v SVJ děje, protože jejich každoměsíčně placená částka je v jejich toleranci a co by mělo být líp, ve větším pořádku, bez eventuelního okrádání atd. atd. je jim jedno.

Zbývá pár jedinců, co jim to jedno není a co zároveň mají smůlu na většinu ovládající SVJ a tak jim nezbylo, než bojovat o svá práva. Aneb fakt mám rád, když mě tu například nick PavelII označuje jako „udavače“ a doporučuje mi rozumnou dohodu s ostatními, přičemž ve své ignoranci, nedostatku představivosti, či nedostatku inteligence automaticky předpokládá, že před zvolením soudního řešení, či řešení přes stavební úřad, či řešení přes HZS jsem se nepokoušel o dohodu. Ve chvíli, kdy ani přes několikeré prosby o řešení, či několikeré upozorňování, v každém konkrétním případě několik let, jste neustále arogantně ignorován, tak vám prostě nic jiného, než řešení soudně nebo přes správní řízení nezbylo…

Jsem optimista, nakonec to zlepšíme, i když to s těmi soudy a úřady není jednoduché, ostatně žijeme v zemi, kde si například statistici myslí, že SVJ jednotky vlastní – „Celkově měla SVJ ve vlastnictví 1 587,2 tisíce bytů.“ A obdobná úrověn znalosti problematiky SVJ je i na těch stavebních úřadech a u soudců…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.