Nový vlastník v krátké lhůtě před Shromážděním

Vložil Kája_z_Brna, 29. Prosinec 2018 - 14:36 ::

V domě máme byty ve vlastnictví jednotlivých fyzických osob a více bytů ve vlastnictví družstva. Jak řešíte jako statutární orgán situaci, kdy statutární orgán svolá Shromáždění, pozvánku doručí všem vlastníkům, ve lhůtě dle stanov (2 týdny před termínem Shromáždění) na webových stránkách zveřejní podklady pro Shromáždění, ale 1 týden před konáním Shromáždění dojde k převodu vlastnického práva u jednoho z družstevních bytů na nového vlastníka? Může se tento účastnit Shromáždění? Má hlasovací právo? Co kdyby k převodu došlo v den konání Shromáždění?

Pozvánku ke Shromáždění takovému vlastníkovi Výbor již těžko doručí, navíc o změně se Výbor dozví jenom proto, že jeden z členů má aktivní službu „Sledování změn“ od ČÚZK. Mezitím Výbor už bude mít všechny listiny předpřipravené k situaci, která počítá s účastí vlastníků dle zaslaných pozvánek.

Máte někdo s touto situací zkušenosti?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.