Vložil Justitianus, 30. Prosinec 2018 - 14:14

Pane anone, píšete jako právní analfabet a argumentujete jako právní analfabet.

Vražda je trestná na základě konkrétních ustanovení trestního zákoníku. Trestná je i příprava. Přitěžující okolností by byla příprava vraždy v organizované skupině, což zde popisujete Vy. Při tom je nerozhodné kolik procent ze skupiny pachatelů s vraždou souhlasilo.

Berlička „dobrých mravů“ se tedy na Vámi popisovaný případ nepoužije. Ale to byste musel rozumět alespoň základům práva, pak by Vám to bylo zřejmé.


Dobré mravy jsou jako Yetti – sněžný muž. Všichni o nich mluví, nikdo je nikdy neviděl. Soudy posuzují soulad či rozpor s dobrými mravy zcela individuálně. A pouze pokud existuje pádný důvod k ingerenci (zásahu) státní moci do soukromoprávních vztahů, zapamatujte si to prosím.


Řekněme, že pan anon1234 se stane členem swingers klubu, ve kterém si členové vyměňují partnery a partnerky za účelem sado-maso sexuálních praktik, včetně bičování a svazování. Pan anon si dva a půl roku užívá, a pak se obrátí na soud s žalobou na porušování dobrých mravů ve swingers klubu. Soudce odpoví:
„Ale co popisujete se tam běžně děje, a jak jste sám uvedl, souhlasí s tím 78% členů klubu. Ostatně i Vy sám jste po dva a půl roku ten klub navštěvoval. Soud neshledává porušení dobrých mravů a nenalézá důvod pro zásah do existujících soukromoprávních vztahů. Žaloba je zjevně šikanózní, bezdůvodná a zamítá se.“

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.