Začátek činnosti kontrolní komise

Vložil QQ (bez ověření), 9. Březen 2018 - 15:27 ::

S velkým zpožděním byla zorganizovaná ustavující schůze SVJ. Volba padla na uspořádání s předsedou a trojčlennou kontrolní komisí. Předpokládám, že den kdy se konala ustavující schůze je také dnem, od kterého by měly začít pracovat orgány družstva včetně kontrolní komise. K mému úžasu čeká kontrolní komise na písemné pověření od předsedy a ten čeká, až se na soudu objeví zápis ze schůze ověřený notářem. Předsedou je původní družstvo…

Pokud v současné době dostává kontrolní komise nějaký podnět ze strany vlastníků, předává předseda kontrolní komise podnět předsedovi SVJ, protože se domnívá, že kontrolní komise není ve funkci a další důvod spočívá v tom, že kontrolní komise není za tuto činnost placená a ani nemá k dispozici právníka na vyřešení podnětů.

Setkali jste se s něčím takovým? Zažil jsem ledacos, ale tohle ještě ne… Pokud jste se tím ještě nesetkali, tak to berte jako varování před pasivitou vlastníků SVJ.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.