Výbor nebyl zvolen, přesto jako výbor vystupují. Jde o podvod?

Vložil jiskra (bez ověření), 31. Leden 2018 - 9:32 ::

Podle stanov je potřeba, aby pro volbu výboru hlasovala nadpoloviční většina všech vlastníků. Výboru vypršelo funkční období v září. Na prosinec svolali shromáždění (nejspíše neoprávněně, jelikož už výborem nebyli) a zde pro volbu hlasovalo jen 39 % ze všech. Pokud by ve stanovách nebylo zvýšené kvórum, pak by k volbě došlo, jelikož pro výbor hlasovala nadpoloviční většina přítomných. Nicméně dle stanov je zapotřebí nadpoloviční většina ze všech, což dosaženo nebylo.

Teď výbor rozeslal per rollam, na hlasovacích listinách se uvádí, cituji „Výbor společenství předkládá vlastníkům k rozhodnutí mimo zasedání následující návrhy usnesení“ a pod tím podepsáni členové výboru. Jenže oni už členy od září nejsou.

Kromě toho ve stanovách per rollam nemáme, a podle zákona lze takto rozhodnout jen do jednoho měsíce a jen, když bylo shromáždění bylo neusnášeníschopné (usnášeníschopné bylo a lhůta jeden měsíc od zasedání už uplynula).

Výbor podepisuje smlouvy, disponuje penězi, inkasuje odměny.

Tváří se, že je výborem, ačkoli není výborem. Záměrně uvádí v omyl třetí strany, před kterými se představují jako členové výboru.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.