úvěr - již někdo realizoval vyčíslení vlastníkům místo splácením z "FO"?

Vložil Werewolf, 19. Leden 2018 - 12:59 ::

Diskuzí na téma je tady sice tuny, ale: Sám jsem zastánce názoru, že realizovat úvěr skrze FO je podvodné jednání (nabyvatel zaplatí zateplení dvakrát), signalizující zpronevěru (fond=vlastní zdroje, zálohy=cizí zdroje) a porušení §159 NOZ.

Všichni v této věci radí, že jediný správný postup je sepsat s vlastníky individuální smlouvy o vyčíslení jejich podílu na zateplení a tuto částku po nich požadovat a to podle domluvy buď jednorázovým uhrazením dluhu, anebo dohodou o odkladu úhrady formou splátek.

Fajn, toliko teorie. UŽ TO NĚKDO UDĚLAL ??? Jsem předsedou a výhledově u nás chtějí též zateplovat a chci jít právě touto cestou. Ale: banky nezajímá, že já to chci takhle. „Ukažte kolik platíte do FONDU a možná půjčíme“. Vlatníci chtějí zateplit a chtějí to udělat jednoduše, netváří se nadšeně, že chci dělat komplikace (výše uvedené jsem jim vysvětlil). A když se postavím, tak si prostě taky jednoduše můžou zvolit někoho jiného, kdo to prostě jednoduše udělá skrz „FO“ a hotovo.

Tedy máte praktické zkušenosti s tímto postupem? Řešili jste to s bankou, která Vám vyšla vstříc? Můžete trochu podrobněji nastínit, jak máte sestavené takové smlouvy, příp. nám ostatním sem vložit odkaz na mustr, jak by to mohlo vypadat? Takhle bych si představoval od Vás pomoc a o tu žádám. Děkuji.

DOPLNĚNO: přestaňmě řešit, zda mají dluhy přejít nebo ne. Takto otázka položena nebyla a upřímě mě ani nezajímá, stojím si za svým názorem. Otázka zněla jasně: REALIZOVAL JIŽ NĚKDO TENTO ZPŮSOB? Pokud ano, prosím podělte se se zkušenostmi, děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.