Obcházení povinností vůči členům SVJ a lži a šikana ze strany členů výboru

Vložil D&K (bez ověření), 7. Leden 2018 - 19:57 ::

Dobrý den,

mám vícero dotazů, pokusím se shrnout do dvou bodů, děkuji za pomoc. 8 jednotek. Výbor zastupuje méně než 50 % hlasovacích práv. Třetina je ve vlastnictví lidí, kteří své jednotky pronajímají.

1.) Stanovy SVJ (včetně orgánů) dle nového Obč. zák. byly zapsány do rejstříku společně se zápisem, který minimálně dvě bytové jednotky neměly nikdy příležitost ověřit, ale jsou k nim přiloženy podpisy z prezenční listiny, která byla k zápisu přilepena, aniž by dokládala jakékoliv hlasování uvedené v zápise. Ten je polopravdivý. Stanovy jsou doplněné o stránku se členy orgánu, kterou neměly minimálně dvě bytové jednotky nikdy k dispozici. Některé body nejsou ověřené, ani ověřitelné. Schůze se konala, ale některé věci, které jsou v zápise, na ni nikdy nezazněly a prezečnka neměla sloužit jako potvrzení o hlasování. Podle rejstříku ale sloužila jako podklad pro podpisy těch jednotek, co tu nežijí a měla potvrzovat i náš souhlas se stanovami – nikdo nebyl informován ani společným dopisem, ani mailem, ani ústně, ani na dotaz. O zápisu stanov do rejstříku bytové jednotky těch, co tu žijí, a kteří nejsou ve výboru, nebyly nikdy informovány. Nebyly jim ani na vyžádání předány nové stanovy, ani zmíněný zápis. Předseda ani výbor s námi nekomunikují – pouze mezi sebou, když nejsme doma – na chodbě.

2.) Řádná schůze se podle současných stanov (dle mého soudu ilegálních, ale visících v rejstříku), i podle původních, nekonala v roce 2015 a pak celý rok 2017 – přestože jsme ji žádali v doložitelné elektronické komunikaci. Jediné, co výbor řeší je úklid společných prostor. Šikanuje mě dehonestujícími lživými vzkazy na nástěnce a v emailech na základě nepravd – kromě faktického plnění, máme i faktury úklidové firmy, která uklízí za naši bytovou jednotku. Nechci zde jmenovat min. 5 věcí, které jsou prokazatelně nefunkční ve společných prostorách a nikdo je neřeší.

Mám podezření, že čtyři byty ve výboru, vědomě obešly povinnost informovat, vědomě zaměnily prezenční listinu za potvrzení hlasování o stanovách, vědomě oklamaly ostatní vlastníky, vědomě nekomunikují a vědomě rozhodují bez našeho zapojení, o čem se jim zachce.

O zápisu jsem se dověděl až z rejstříku po roce bez řádné schůze, dříve mě ani nenapadlo, že tam zápis může být, po tom, co jsem byl opět šikanován a stalkován ostatními byty, mi to po Vánocích nedalo a zkazilo mi to žaludek.

Prosím o radu nebo pomoc. A prosím se nesoustředit na vztahy mezi byty ani na to, jestli bych uměl dělat předsedu, uměl, odpovídám za náročnější projekty a divizi ve firmě, ale cokoliv je vzneseno na schůzích nebo na chodbě, není vzáno v potaz. Neměl jsem čas to dosud řešit, osobní věci, práce a narození dítěte dostaly prioritu.

Budu rád za jakoukoliv pomoc

Děkuju.

D.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.