Mám i nadále platit měsíční platby podle předpisu z roku 2016?

Vložil clauvestr, 23. Prosinec 2017 - 16:01 ::

Poslední předpis plateb mám z 5/2016 a v něm tyto položky:
Správní poplatek – je příspěvek na správu domu a pozemku.
Dlouhodob.zal.na opravy – je předpokládám také příspěvek na správu domu a pozemku.
Pojištění domu, úhrada za elektřinu domu, ostatní provozní náklady, záloha na topení, teplou vodu a na stočné a vodné – jsou zálohami na služby dle ZoSL.

Poslední shromáždění vlastníků se konalo v 7/2016. Letos (rok 2017) jsem platil podle předpisu plateb z 5/2016. Zúčtovací období máme kalendářní rok.

Cituji z našich stanov:
Čl.7 odst. 1

Rozpočet na kalendářní rok schvaluje shromáždění vlastníků nejpozději do konce měsíce dubna kalendářního roku, na který se rozpočet schvaluje. Návrh rozpočtu předkládá statutární orgán společenství.

Čl.8 odst. 2

Za účelem financování oprav, modernizací a rekonstrukcí společných částí se z celkového příspěvku na správu domu a pozemku vytváří účetně oddělený dlouhodobý finanční zdroj – dlouhodobá záloha. Pravidla pro jeho tvorbu a použití schvaluje shromáždění vlastníků. Výši měsíčního příspěvku do dlouhodobé zálohy stanoví statutární orgán na základě plánu oprav, modernizací a rekonstrukcí. O mimořádném příspěvku mimo pravidelné měsíční platby může rozhodnout shromáždění vlastníků, a to nejméně většinou hlasů přítomných členů.

Čl.8 odst. 4

Pokud není pro daný kalendářní rok společenstvím vlastníků rozhodnuto jinak, platí výše příspěvku na správu domu a pozemku platná v období předcházejícího kalendářního roku.

Čl.8 odst. 6

Na náklady na služby jsou členové společenství povinni platit měsíčně zálohy splatné společně s příspěvkem na správu domu a pozemku vždy k poslednímu dni příslušného kalendářního měsíce. Zálohy se stanovují na základě skutečných nákladů předcházejícího zúčtovacího období, kterým je kalendářní rok, s přihlédnutím k předpokládané výši nákladů pro daný kalendářní rok.

Podle výše uvedeného bych měl stále platit položku „Správní poplatek“ a možná asi i „Dlouhodob.zal.na opravy“, ale zálohy na služby podle mého názoru ne.

Podle §1/4 ZoSL musí být vše písemně. Za písemnou formu lze rovněž považovat rozhodnutí členské schůze družstva nebo shromáždění společenství vlastníků, za předpokladu, že zápis z této schůze nebo shromáždění bude v písemné formě doručen všem příjemcům služeb.

Mám i pro další zúčtovací období tj. rok 2018 nadále platit podle předpisu plateb z 5/2016? Nebo jak či co byste platily a podle čeho Vy na kalendářní rok 2018?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.