Vložil MartinII, 1. Prosinec 2017 - 10:45

„… aby byl podán podnět k šetření FU pronajímání 3 bytů v domě, a to za účelem zda vlastnící odvádí řádnou daň. Máme jako SVJ a vlastníci na takové jednání právo? Kdo nám tyto informace poskytne?Děkujem za odpověď“.

Dávat podněty může každý bez ohledu na to, zda jde o fyzickou osobu (občana), či právnickou osobu. Otázka je, jak prokážete že dotyční pronajímají za peníze. Pokud pronajmu byt kamarádovi (příbuznému, bezdomovci v rámci charity) zadarmo, tak nemusím odvádět daň, ani symbolickou 1 Kč, pokud by taková uzákoněna byla.

Jiné důležiětjší starosti nemáte ? Co třeba neplatiči ? Co takhle žalovat na OSVČ (třeba dokonce v domě) že nevydává řádně faktury a nedaní příjem ? Co takhle daň z melouchů ? V životě jste se ještě s melouchářem nesetkali ?

Pokud jde o vaše starost o státní příjem, tak státu unikají milióny a miliardy, platí za předražené státní zakázky, rozdává peníze na neprůhledné akce, ztratil miliardy na dani z lihu, nafty (LTO), ministři financí odpouštějí daně svým kamarádům, v Praze na nám. Republiky se konají farmářské trhy, ze kterých nemá Praha 1 (dotovaná ze státní rozpočtu) „díky“ nestandardní smlouvě ani 1 Kč nájemného, zatímco za provoz farmářských trhů se jinak platí ročně statisíce a (prý) milióny.

Já bych se spíše zajímal, aby předseda nezadal předraženou zakázku svému kamarádovi, a aby nasmlouvané firmy odvedly svou práci kvalitně.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.