Nové dveře do bytů

Vložil Hulová Naděžda, 29. Říjen 2017 - 18:49 ::

Dobrý večer, chtěla bych se informovat, na shromáždění SVJ byl vznesen dotaz, že bychom si mohli všichni vyměnit staré dveře do všech bytů /jsou původní z roku 1964/ za nové i se zárubněmi a s protipožárním certifikátem. Musí být souhlas 100%.

Byly by hrazeny z fondu oprav / dlouhodobé zálohy/ všem stejně, např. dle pořizovací ceny 17.000,– všichni stejně. Dva vlastníci /2 bytové jednotky /již mají dveře nové bez zárubní, jeden má s certifikátem, druhý bez něj. Asi nebudou chtít dveře vyměnit, i když je pořídili za nízkou cenu 9.000,–Kč a 6.000,–Kč.
Proplatili bychom jim stejný náklad jako těm, co jim budou dveře se zárubněmi namontovány, t.j. 17.000,–Kč s tím, že vlastně dojde k jakési kompenzaci. Všichni vlastníci musí mít stejný náklad na bytovou jednotku, tak nám to sdělila účetní.
Podepíší nám, že došlo k úhradě nových dveří v té určité hodnotě, za podmínky, že již po SVJ nebudou požadovat nové dveře. Je toto správné nebo jak máme postupovat ? Jaké jsou možnosti, abychom , jak se říká, nenarazili… Děkuji nadenkopr

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.