Výběrové řízení - zateplení

Vložil kaliro, 20. Říjen 2017 - 18:06 ::

Ahoj všem,

mám takový zřejmě školácký dotaz. Jsem předsedou SVJ, který jedná ve všech věcech samostatně. Není zde žádný místopředseda, žádný revizor. Ve stanovách máme, že do částky 100 000,–- Kč oslovím jednoho dodavatele, v případě nad 100 000,–- musím oslovit tři dodavatele. Ve stanovách nemáme nikde zakotveno, jak vyhodnocovat a jak dělat výběrové řízení. Prostě mám oslovit tři dodavatele, přičemž oslovení dodavatele není nijak ve stanovách ošetřeno. Vybrali jsme jednu firmu na zateplení, a hlasovali jsme o projektu, bance, firmě. 100%. Jelikož naše SVJ je tvořeno „vlastníky“ a družstvem, které je také vlastníkem, jsou zde problémy. Družstvo s námi hlasovalo o tom, že se vším souhlasí. Nyní vyrukovalo, že jsem nedělal výběrové řízení. Lešení už stojí. Banka peníze poslala. Nevím, jaký je postup, za co mě můžou potahovat.

„Při zadání opravy, modernizace nebo rekonstrukce v očekávané souhrné částce do 100000,–- je oprávněn statutární orgán oslovit jednoho potencionálního dodavatele přímo, bez výběrového řízení. V ostatních případech je povinen oslovit nejméně tři dodavatele“."

Tak ted nevím. :-D

Děkuji za rady.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.