Vložil Pavel, 19. Říjen 2017 - 8:10

SD: Pavle většina specializovaných webu pro bd a svj umí z webu rozesilat emaily na členy a také sms, takže vše dostanou pod nos vc.pripadnych příloh.

Pavel: Domnívám se ale, že tyto weby dosud nevedou záznamy o činnostech zpracování podle čl. 30

SD: Ale zde bylo myšleno že informace o tom že jsou osobní údaje zpracovavany, za jakým účelem apod. je možné vyvesit na webu bd ci svj protože nevím jak o tom jinak informovat ty na které nemáme jako správci kontakt když se o novém vlastníkovi dozvíme jen z katastru. Pokud bude na nastence informace o url webových stranek a na nich budou výše uvedené informace tak nemůže nikdo říct že nebyl informován.

Pavel: S tím souhlasím. Pokud nemá SVJ/BD vlastní web, tak by asi stačilo tuto informaci vyvěsit na web smluvního správce (slovy GDPR zpracovatele). Ostatně to vychází z návrhu § 7 zákona o zpracování osobních údajů:

§ 7

Informační povinnost pro zpracování upravená zákonem

Pokud provádí správce zpracování nezbytné pro splnění své právní povinnosti nebo svého úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu své pravomoci, může poskytnout informace subjektu údajů podle článku 13 odst. 1 a 2 nebo článku 14 odst. 1 a 2 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 také zveřejněním informací způsobem umožňujícím dálkový přístup.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.