Spoluvlastnictví 1/4 bytu

Vložil Anonymous, 28. Červen 2017 - 10:34 ::

Dobrý den,

nevím, zda to sem patří ale mám prosbu. Máme v bytovém domě dlužníka, na kterého spadla nyní exekuce. Jde o to, že jeho daný byt vlastní on z 1/4 (nyní dražba), poté družka, také z 1/4 a jejich nezletilý syn má 1/2 bytu. Nevíme, jak je tohoto bytu dostat pryč (roky neplatí pravidelně do fondu, platí tak, cca 5× do roka) a když nyní je daná jedna čtvrtina v dražbě, chtěl bych se optat, zda nevíte, jak je to poté celé řešeno, když bude 1/4 bytu patřit někomu jinému a ostatní část bytu někomu dalšímu, s tím, že tam, co vlastní tu nově pořízenou 1/4 bytu tam bydlet nebude? Platí i takto nějaké částečné nájemné či služby nebo energie?

PS: Vím, že se taky někdo určitě na tohle ozve, proč tohle kupovat, že to může být sebevražda. Ale další část bytu, a to přesně další 1/4 bytu družky půjde také do dražby hodně brzo a je to jediné, jak je z této bytovky dostat, jelikož snahu na placení mají a nikdo s tím nic dělat nechce.

Moc děkuji za každý názor a hezký den

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.