Vložil Alena16 (bez ověření), 19. Květen 2017 - 13:07

Co prosím znamená věta: „Podpis může být nahrazen mechanickými prostředky tam, kde je to obvyklé“ ?

Když dostanu reklamní leták třeba od banky, je obvyklé, že na něm je „klikyhák“ managera odpovědného za kampaň. Ale nezdá se mi potřebné aby tuto nabídku podepsal „klikyhákem“ VLASTNORUČNíM, ale pouze jeho otiskem z počítače (většinou barevným, navozujícím, že podepsán je skutečně).

Příklad od nás:
Na našem vyúčtování máme v místě kde obvykle je razítko (vpravo dole na listu) – rámeček a v něm grafický symbol (malý domeček) – a pod domečkem je název správce a ještě pod tím je text „razítko a podpis“.

Přes popsaný „obrázek“ bylo minulý rok otištěno skutečné razítko a skutečný vlastnoruční podpis účetní. Tento rok, tam otisk-razítka i ruční podpis chybí.

Minulý rok SVJ tvrdilo, že „otisk-razítka a vl.podpis“ být na listině musí. Tento rok tvrdí, že vše zastupuje popsaný grafický obrázek (který ale dokáže napodobit i můj školou povinný syn).

Je tedy podepsáno vyúčtování správně v tomto roce, v minulém roce, v obou obdobích nebo vůbec není řádně podepsáno?

A ještě na okraj uvedu: ve společných skladujeme binec. Čistě náhodou (protože mi ten binec někdo nahrnul před můj sklep) jsem v něm objevila vícero vyúčtování (dalších spoluvlastníků), kde také nebyl vl.podpis ani razítko ani správce ani SVJ. A byla tam i vyúčtování od několika jiných osob, které nejsou členy našeho společenství. Mé vyúčtování na tento rok tam bylo také, ale částka se liší v řádu 1000-korun (do mínusu). Listina je nepoškozená a vypadá napohled stejně jako ta mně doručená.

Mám se tedy domáhat platnosti nalezeného vyúčtování a nižšího nedoplatku z nalezeného „vyúčtování“ nebo toho „vyúčtování“, co mi „přišlo v doporučené obálce“ ? Jak zjistím, které vyúčtování je platnější, když nyní SVJ tvrdí, že „mechanickým prostředkem je právě a pouze ten grafický symbol“? Jak zjistím, které je falešné? Budu li do toho šťourat, třeba mi SVJ předloží i třetí verzi vyúčtování s ještě větším nedoplatkem…

Alena

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.