Je povinnost účtovat topení podle náměrů?

Vložil 32812, 28. Duben 2017 - 10:51 ::

Vlastníme byt v panelovém bytovém domě, kde je odhadem 24 bytů. Existuje SVJ, o vyúčtování se stará správcovská firma. Od té nyní přišlo vyúčtování za rok 2016 s tím, že ústřední topení je účtováno podle „započitatelné podlahové plochy bytu“. Na topeních totiž nejsou osazeny měřáky (nevím jak se tomu odborně říká).

Ve stanovách SVJ je uvedeno: „Způsob určení výše úhrady služeb placené jednotlivými členy společenství (vlastníky jednotek): podle právního předpisu, kterým se stanoví pravidla pro rozúčtování nákladů na tepelnou energii pro vytápění a nákladů na poskytování teplé užitkové vody mezi konečné spotřebitele – dodávka tepla a centralizované poskytování teplé vody“

Čemu nerozumím je § 6 odst 2 zákona č. 67/2013 Sb., kde je uvedeno: „Pokud je jiným právním předpisem stanovena povinnost instalace stanovených měřidel …“. Jenže jak mám zjistit, jestli je jiným předpisem uložena povinnost instalace měřidel? Předpokládal bych, že ano, ale je tomu opravdu tak?

Protože pak mám za to, že vyúčtování vytápění tím pádem není řádné (neb nebylo provedeno podle měřidel, ale podle podlahových ploch v rozporu se stanovami)?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.