Revize plynu ve společných prostorách SVJ

Vložil JaVa, 22. Duben 2017 - 9:32 ::

Tento týden se na nástěnce SVJ,kterému dělá předsedu i externího správce SBD-Hlubina,objevila výzva(viz .příloha) nějaké firmy,provádějící revize plynových rozvodů a spotřebičů,s po­žadavkem,aby byli jejich pracovníci vpuštěni do bytů za účelem revize plynového potrubí a spotřebičů.Nikde ani zmínka o tom ,kdo si službu za SVJ u nich objednal a na základě jakého zákona je povinností vlastníka jednotky, vpustit tyto cizí lidi,kteří se nejsou schopni prokázat písemným pověřením statutárního orgánu SVJ do svého bytu.Zajímalo by mě ,jaký názor mají na takový přístup orgánů SVJ zdejší právnické kapacity.

Musí je vlastník jednotky do bytu vpustit a nebo nemusí?Dle mého názoru nemusí.poněvadž zmiňovaná firma není s vlastníky bytových jednotka v žádném právním vztahu a bez řádné předchozí písemné výzvy členů statutárního orgánu SVJ(mimo případy havárie),není povinností vlastníků jednotky umožnit těmto pracovníkům vstup na svůj majetek.

Děkuji všem za případné fundované odpovědi.

PřílohaVelikost
Příkazní smlouva od SBD-Hlubina.pdf209.91 KB
revize plynu 2.5.2017.JPG791.93 KB

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.