Kalkulace ceny tepla z domocní kotelny - přesný postup

Vložil Policerova, 28. Březen 2017 - 23:04 ::

Dobrý den,

na začátek píšu, že ač název tématu byl již mnohokrát diskutován, tak jsem odpovědi na moje dotazy nenašla.

V našem SVJ je celkem 40 bytů a od října 2016 máme v provozu naší domovní kotelnu. V současné době budeme vyúčtovávat cenu tepla a teplé vody mezi jednotlivé členy.

Dočetla jsem se a na mnoha diskusích přečetla, že cenu stanovíme na základě cenového rozhodnutí ERU dle věcně usměrněné ceny tepla.

Ano víme, že náklady jsou vlastní plyn, odpisy, revize, obsluha, spotřebovaná voda, elektrika apod.

A zde je merit mé otázky. Nikde jsem nenašla přesný návod jak stanovíme tu cenu tepla. Vezmou se faktury za dané položky, sečtou se, získají se tak náklady a ty se podle poměrových odečtů měřidel v bytech rozúčtují na jednotlivé členy? Takto by to bylo velmi jednoduché…

Dočetla jsem se ale v diskusích, že bychom měli stanovit cenu tepla v GJ/Kč nebo MW/Kč a tu pak rozúčtovat. A to právě nevím jak se dělá. Vstupují mě tam faktory jako spalné teplo apod. Máme energetický štítek domu.

Můžete mě někdo na adresu policerova@sez­nam.cz poslat směrnici, nějakou metodiku, případně exel univerzální tabulku do které zadám naše údaje a vyjdou mě náklady na teplo a TV v GJ nebo MW..

Všude se píše co se má účtovat, ale nikde jsem nenašla přesný postup.

Moc děkuji všem za radu, která mě pomůže nebo alespoň nasměruje kam se mám obrátit.

Děkuji Policerová

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.