Jaký způsob zasílání dopisů pro SVJ volit v roce 2017 s ohledem na jejich nevyzvedávání

Vložil clauvestr, 25. Březen 2017 - 12:15 ::

O způsobu doručování je na tomto portálu napsáno mnoho v sekci doručování. Většina témat ale pochází z doby před platností NOZ jako např. ZDE. V příspěvku Nevyzvednutý doporučený dopis s dodejkou - je doručeno ano nebo ne? jsem se ptal, zda nevyzvednutý a vrácený dopis s dodejkou zaslaný na adresu SVJ je doručený.
V případech, kdy si SVJ dopisy nevyzvedává, je lepší/vhodnější nechat, aby dopis Česká pošta po uplynutí úložní doby vložila do schránky SVJ nebo si dopis nechat zaslat zpět?
Jaké zaslání se jeví vhodnější s ohledem, aby byl dopis doručený, přestože nebyl SVJ vyzvednut:
1) Obálka se zeleným pruhem - dle info České pošty
bude automaticky dopis po uplynutí 10 dnů vhozen do schránky adresáta

2) Doporučený dopis s dodejkou s uvedením „NEVRACET, VLOŽIT DO SCHRÁNKY" viz info ZDE - pokud si SVJ dopis nevyzvedne, bude vhozen do schánky SVJ a odesílateli by se měla vrátit dodejka s tím, že nebyl vyzvednut

3) Doporučený dopis s dodejkou - pokud si SVJ dopis nevyzvedne, vrátí se odesílateli. Tento způsob se mi jeví jako nejlepší, protože zde vidím výhodu v tom, že dle § 570 NOZ a § 573 NOZ je dopis doručen. Navíc je v dispozici odesílatele a v případě dokazování nemůže být ani pochyb, co bylo obsahem dopisu.

Co myslíte Vy?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.