Smlouva o správě domu

Vložil Lada 1 (bez ověření), 20. Únor 2017 - 16:21 ::

Předseda výboru uzavřel před lety smlouvu s firmou – správcem domu. Obsah této smlouvy se nám teprve teď dostal do rukou. Na smlouvě je podepsán pouze předseda. Uzavření a podepsání smlouvy je bezesporu právní úkon, proto měla být podepsána tak, jak je uvedeno v rejstříku společenství vlastníků na našem výpisu:

Způsob jednání: Jménem výboru jedná navenek předseda výboru nebo výborem písemně pověřený člen výboru. Je-li pro právní úkon zapotřebí písemná forma, je nezbytný podpis předsedy a dalšího člena výboru.

Domnívám se, že smlouva není platná, což by bylo pro naše SVJ dobré. Správce nepodal nikomu informaci o tom, že předseda, spolu s dalším členem SVJ mají dluhy a to nezanedbatelné . Ostatní členové výboru o tom věděli, ale tajili to a nic nepodnikli.

Děláme opatření, jen doufám, že nebudou dluhy promlčené. Takže teď jde o to, jestli vzhledem k tomu chybějícímu podpisu bychom mohli ukončit se správcem smlouvu pro její neplatnost.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.