Vložil Čtveráček (bez ověření), 14. Únor 2017 - 17:46

Vloni byla publikovány výsledky studie zadané ministrem MPO Ing. Janem Mládkem, myslím že ČTU. Šlo o velmi podrobnou a rosáhlou studii, která zahrnovala:

Technická charakteristika a popis zásobování teplem bytových a víceúčelových budov s ústředním vytápěním. Popis celého procesu dodávky tepla od výrobce tepla, přes odběratele tepla až po konečného spotřebitele. Přibližné rozdělení závislosti spotřebitelů na zdrojích tepla.

  1. Charakteristika a popis možností měření tepla podle návrhu novely zákona č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií a vyhlášky 194/2007 Sb., kterou se stanoví pravidla pro vytápění a dodávku teplé vody, měrné ukazatele spotřeby tepelné energie pro vytápění a pro přípravu teplé vody a požadavky na vybavení vnitřních tepelných zařízení budov přístroji regulujícími a registrujícími dodávku tepelné energie, v platném znění, v různých typech otopných soustav v ČR. Uvedení překážek při zavedení požadavku skutečného „kalorimetrického“ měření tepla u konečných spotřebitelů a technické proveditelnosti instalace rozdělovačů topných nákladů na všech typech otopných těles, včetně přístrojů instalovaných na zpětnou trubku.
  2. Ekonomické zhodnocení jednotlivých možností měření tepla (sledování vybraného vzorku budov):

• Indikace měření spotřeby tepla a fyzikální měření spotřeby tepla vzhledem k vazbě na platbu za odebrané teplo a rozdělování nákladů na dodávku tepla mezi spotřebitele.

• Vyčíslení poměrných investičních nákladů na instalaci „kalorimetrického“ měření spotřeby tepla a na instalaci rozdělovačů topných nákladů u konečných spotřebitelů u jednotlivých otopných soustav.

• Ekonomické zhodnocení tzv. denostupňové metody k určování spotřeby tepla.

Pokud vím, tak denostupňová metoda zde nebyla hodnocena příliš pozitivně.

Nemůžu nyní najít odkaz na tuto studii, pokud ho někdo máte, tak ho zde prosím uveďte.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.