Zučtovací období neodpovídá faktuře

Vložil AJ (bez ověření), 3. Únor 2017 - 22:34 ::

Dobrý den všem, mám dotaz. Naše družstvo provádí vyúčtování vždy za kalendářní rok, což lze bez problémů aplikovat na teplo(faktura v lednu) a „nájemné“ ale faktura za vodu přichází po odečtu vody – cca květen a zde vzniká problém.

Představenstvo vše najednou spočítá v červnu a v případě vody fakturu duben-duben „roubuje“ na zúčtovací období leden-prosinec…prostě aby se mohlo vše vyúčtovat „za rok 2016“.

Problém vzniká při prodeji bytu, či změně výše zálohy, neboť poslední 4 platby od ledna do dubna do příslušného zúčtovacího období jakoby nezapočítává.

Může vznikat falešný nedoplatek(při zvedání výše zálohy, která není započtena) a při prodeji bytu vzniká problém komu a kolik vlastně příslušný přeplatek patří

Funguje v rámci záloh za službu něco jako předplácení? Protože, dle mého soudu by při takovém systému muselo družstvo mít o 4 zálohy předplaceno do nájemníků, aby při účtování nemuselo uvažovat poslední 4 zálohy.

Může družstvo vůbec držet peníze(zaplacené zálohy),které nájemníkovi nevyučtuje .....?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.