Vložil Jegor Jegorovič (bez ověření), 6. Listopad 2016 - 17:53
  1. Podejte žalobu. Nemusíte mít výčitky svědomí, chráníte svou peněženku. Na křivé pohledy sousedů nedbejte.
  2. Zjistěte si o svém domě všechno, co jde zjistit z veřejných zdrojů (sbírka listin veřejného rejstříku, katastrální úřad, stavební úřad, městský úřad – okolnosti privatizace), choďte na okresní soud na řízení týkající se vašeho SVJ (s dlužníky apod.), načtěte insolvenční rejstřík, pokud máte v domě oddlužení.
  3. Oslovte všechny správce ve vašem okrese a zeptejte se, za kolik by prováděli správu vašeho domu. Udělejte srovnávací tabulku (nejen cenovou, ale i rozsahu služeb a to položkově).
  4. Před příští schůzí sepište na 1 stránku zdůvodnění, proč jste podal žalobu a že byste chtěl na schůzi dostat prostor k vysvětlení. Naházejte to lidem do schránek.
  5. Napište na adresu společenství, aby svolavatel (tj. pověřený vlastník) zařadil bod programu projednání žaloby vlastníka.
  6. I když nezařadí, upozorněte na začátku schůze, že byste chtěl vlastníky informovat o průběhu žaloby. Rozdejte srovnávací tabulku správců. Pokud mezitím rozhodl soud ve váš prospěch a vy jste do účetnictví nahlédl, podejte vlastníkům stručnou zprávu, co jste při kontrole zjistil. Připravte si proslov na 5 minut, delší povídání vlastníky unavuje a odcházejí. Pracovnice družstva vás bude dusit, urážet vás a odebírat vám slovo. Buďte slušný, ale nedejte se. Vyzvěte vlastníky, že svoláváte informační schůzku, kde v klidu bez účasti afektované pracovnice družstva projednáte další osud domu, vč. případné volby vlastního výboru.
  7. Když vás ostatní pošlou do háje, nechci hned radit, abyste se odstěhoval, ale budete to v domě mít těžké. Osobně si ale myslím, že mlčící většina se časem přidá na vaší stranu, pokud zůstanete slušný, rozvážný, klidný a prokážete svou informovanost zákonů, účetnictví a znalost historie domu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.