Vložil Taisa, 9. Říjen 2016 - 12:45

NOZ § 1105

Převede-li se vlastnické právo k nemovité věci zapsané ve veřejném seznamu, nabývá se věc do vlastnictví zápisem do takového seznamu. – Máte pravdu – nový vlastník se stane nabyvatelem jednotky až zápisem do katastru.

NOZ § 2134

(…) Je-li však výhrada vlastnického práva ujednána ohledně věci zapsané do veřejného seznamu, působí vůči třetím osobám, jen byla-li do tohoto seznamu zapsána. – Máte pravdu – to, co mají ve smlouvě nemusí SVJ zajímat, řídí se katastrem.

Správce, místo aby si vyžádal instrukce výboru SVJ a hájil zájmy SVJ, jedná dle instrukcí právničky starého vlastníka a hájí zájmy starého vlastníka?!? Kdo ho kurňa platí, SVJ nebo ten starý vlastník?

Správce by se měl omluvit novému vlastníkovi, že po něm neoprávněně vymáhal dluh a být rád, že jej nový vlastník nežaluje.

Správce by se měl dále omluvit výboru SVJ, že jednal bez jeho vědomí, uhradit dluh starého vlastníka (který je kvůli zdržování právničky+správce nyní již prakticky nevymožitelný), dále uhradit smluvní pokutu za porušení mandátní smlouvy a být rád, že jej výbor nežaluje.

Výbor SVJ by se měl omluvit novému vlastníkovi a být rád, že jej nový vlastník nežaluje. Dále přijmout opatření, aby se to už neopakovalo. Tj změnit správce, nebo aspoň dodatkem ke smlouvě zvýšit (pokud nebyly, zavést) vysoké sankce za takovéto jednání správce bez vědomí výboru SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.