nebytové prostory v SVJ

Vložil Johnnyn, 28. Září 2016 - 20:42 ::

Dobrý den, kolem nebytových prostor jsem tu našel mnohé, ale ne přesně to co by mne zajímalo, tak si dovolím založit nové vlákno a pokusím se zde vylíčit můj dotaz: momentálně jsme SVJ + BD – kde je jeden byt (po neplatiči, který bude prodán) a několik nebytových prostor, které jsou pronajímány. Představa výboru SVJ (současně vykonávají i fci představenstva BD) je taková, že se po prodeji bytové jednotky zruší BD a „změní se“ na družstvo nebytových prostor. Mě se toto příliš nelíbí a raději bych, aby se vše sloučilo pod SVJ. Tzn. Zrušilo by se BD – rozdělily by se veškeré fin. prostředky mezi členy a nebytovky se sloučí pod SVJ. V případě sloučení pod SVJ předpokládám, že by došlo k navýšení podílů na celém domě u všech vlastníků BJ (kteří byli předtím i členy BD) o podíl, který by jim připadl na nebytových prostorech. Otázka zní: Jak se pak rozhoduje o pronájmu těchto prostor? Musí být pro nadpoloviční většina? může schválit výbor? nebo musí být pro 100% vlastníků?

Pokud vím, většina místních paneláků má již pouze SVJ a mít 2 subjekty jen kvůli nebytovkám mi přijde trošku jako kočkopes. (nemluvě o dalších zbytečných výdajích jako je další odměny představenstvu, další účetnictví atd.)

Předem děkuji za odpovědi.

Hezký večer Honza

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.