Změna výšky zábradlí

Vložil Bria (bez ověření), 19. Září 2016 - 14:53 ::

Dobrý den,

momentálně máme zábradlí na balkonu, který nedopovídá ČSN svojí výškou. Jelikož se zábradlí momentálně nachází ve výška 88 cm (zdivo cca 66 cm a se zábradlím 88 cm), což je dle mého dosti nebezpečné, tak jsem si zažádala odbornou firmu o zpracování návrhu zábradlí našeho balkonu. Vzhledem k uvedené nízké výšce mi bylo danou firmou doporučeno jednoznačně zábradlí vyměnit s dodržením bezpečnostních pravidel.

Je mi jasné, že je „nutnost“ zachovat stávající vzhled a z toho důvodu jsem se snažila, aby návrh byl málo odvážný. Myslím, že se mi to povedlo.

Návrh i vyjádření odborné firmy jsem zaslala předsedovi SVJ, který se mi vyjádřil po 17 dnech a to tak, že zábradlí se bude konat a to způsobem, že se provede u všech bytových jednotek NÁSTAVBA stávajícího zábradlí. Upřímně nemám o tento typ nástavby zájem neb již nyní samotné zábradlí není nic pěkného natož navařením další stejně nepěkné trubky. Podotýkám, že do této chvíle, nedošlo z jejich strany k žádné zmíňce na schůzi, že by se tato problematika měla řešit.

Ráda bych se tímto zeptala – jsem povinna umožnit jim danou nástavbu zábradlí? Je nějaká šance, jak dosáhnout změny stávajícího zábradlí za své bez nutnosti souhlasu členů vlastníků? Bylo mi předsedou řečeno, že k této drobné úpravě souhlas nepotřebuji, ale že záleží čistě na jejich názoru.

Prosím, o Váš odborný názor případně radu na koho se v této problematice obrátit.

Předem děkuji.

Hezký den.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.