Reklamace vyúčtování služeb a vymahači dluhů

Vložil Vyděšený (bez ověření), 26. Srpen 2016 - 2:12 ::

Dobrý den,

také mám problém s vyúčtováním služeb od SVJ, ale poněkud jiného rázu, než se zde běžně řeší. Zálohy platím pravidelně měsíčně ve výši předepsané SVJčkem. V dubnu mi bylo předáno vyúčtování za rok 2015. Na vyúčtování byla částka se kterou jsem nesouhlasil protože byla zvýšena o neznámých 9000 na 21000 a tak jsem podal reklamaci a požádal SVJ o všechny podklady pro kontrolu kde se stala chyba. V polovině července mi byla zaslána odpověď od smluvního správce, ze které se lze jen za použití velké fanatazie domýšlet, že moje reklamace byla zamítnuta (prostě přímo to tam uvedeno není, pouze že žádná chyba v jejich vyúčtování neexistuje). Podklady jsem k dnešnímu dni nedostal vůbec a ani žádnou odpověď, proč vlastně ne. Na dotazy mi zástupci SVJ odpovídají pouze tak, ať prý zaplatím a tím to prý bude vyřízeno. Na dotazy u správce mi řekli, že se se mnou nebudou bavit o ničem. Na konci 5-minutového přesvědčování ať mi vyjasní problém chybějícího zúčtování záloh, mi paní účetní řekla, že jim SVJ zakázalo, se se mnou o čemkoliv bavit a cokoli vysvětlovat a jestli prý budu informací „že se se mnou nechtějí bavit“ kdekoli argumentovat, že ji popře a označí mne za lháře.

Teď v srpnu mi přišel dopis od firmy „Vymahači a spol.“ (nezlobte se ale neuvedu, kdo konkrétně to je, teď zrovna se bojím) s tím, že údajně tuto firmu pověřilo SVJ po mně vymáhat můj dluh vůči SVJ. Můj údajný dluh v jejich sdělení je dvojnásobný (42000). Když zaplatím do 20-ti dnů dostanu bonus 10000. Když ne, vypočetli mi, co zřejmě běžně žádají po skutečných neplatičích u nebankovních půjček: SVJdluh+náklady na právníky+vymáhací odměny+odměny za návštěvy bouchačů u mého bytu+nějaké příslušenství – to ani nevím co je, a tam to upřesněno není +80Kč za každý den mého prodlení počínaje dnem 1.8.2016 (takže k dnešnímu dni to již je: 26× 80Kč). Dohromady prý minimálně přes 90000.

Ve stanovách, žádné oprávnění SVJ předávat pohledávky SVJ firmám typu „Vymahači a spol.“ není. Nezpochybňuji, že nějaký dluh z porovnání záloh a nákladů může existovat, ale ten co mi byl předložen k zaplacení od SVJ nemám (minimálně těch 9000 a ten zbytek nevím, kdy nemám podklady) a ten co mi zaslali „Vymahači a spol.“ je zcela absurdní.

Zavolal jsem i na poradnu pro spotřebitele, ale tam jen blekotali, že mám zaplatit alespoň část, o které si myslím že je správně. Na otázku co mám dělat dále resp. jak dostanu podklady, pokud zaplatím těch 12.000 které bych byl ochoten zaplatit, a proč si myslí že „Vymahači a spol.“ přestanou chtít svoje „vymáhací odměny+odměny bouchačů“, řekli že to je nad rámec jejich bezplatných rad, že si mám promluvit s právníkem a zavěsili.

Co byste dělali na mém místě nebo co byste radili, že mám udělat? Díky

Vyděšený Petr

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.