Vložil luk (bez ověření), 3. Srpen 2016 - 20:56

No, myslím, že to tak není, pane Pavle. Moje nájemnice musí sociálce nosit nejen vyúčtování mnou vystavené a podepsané, ale sociálka též vyžaduje mou smlouvu o dodávkách elektřiny a plynu (uzavřenou mezi mnou a dodavateli) a musím též nájemnici půjčovat moje vyúčtování elektřiny, plynu a vyúčtování od SVJ. Sociálka si tímto patrně kontroluje, zda vyúčtování mnou vystavené nájemci sedí s prvotním vyúčtováním. Dále jsem musel nájemnici vystavit evidenční list, ačkoli zákon nic takového nevyžaduje (v nájemní smlouvě mám pochopitelně vypsané jednotlivé zálohy na služby po položkách a u každé uvedenu výši zálohy).

Napoprvé jsem se té blbosti vzepřel, smlouvy s energetikami jsem nepůjčil a úřad vydal rozhodnutí, že záloha na elektřinu a plyn se nezahrne do dávky. Tímto poučen jsem náejmnici následující čtvrtletí všechny úřadem požadované podklady již předal.

Proto upřímně nerozumím mediální honičce na pronajímatele, protože zneužívání dávek prostě není možné, a vím o čem mluvím z osobní praxe. Úřad si to opravdu pečlivě hlídá a ačkoli mě tím štvou (nevím, proč by se moje smlouvy měly válet někde na úřadě), tak samozřejmě jde i o moje daně, čili v této věci mlčím a tiše akceptuji. V ostatních případech jsem na úřady přísny, cituji zákony a hádám se :-)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.