Vložil Magda3 (bez ověření), 25. Červenec 2016 - 20:54
  1. Ano, vyúčtovala jsem sankci za porušení termínu dle §8/2. Vyúčtovaná sankce byla dohromady cca 32 tisíc. Výbor jsem na to upozornila po měsíci od marného uplynutí lhůty. Reklamovala jsem i vyúčtování 2015. Opět nebylo reagováno do dnešního dne. Tentokrát již neupozorňuji.
  2. SVJ tvrdí, že v současné době mám vůči němu dluh cca 300 tis. A to jak za služby, tak za neplacení dlouhodobé zálohy. Tak vlastně nic platit nemusím.
  3. Zápočty provádím jednou ročně. Neplatím zálohy a pak si započtu nevyúčtované zálohy z loňského roku. Vlastně nemám ani žádný platný předpis záloh.
  4. Výbor většinou reaguje prostřednictvím právního zástupce, po roce od reklamace, předžalobní upomínkou. Tento právní zástupce je ovšem stejně mimo, jako členové výboru. Domnívá se, že služby vyúčtovává vlastníkům účetní firma a způsob vyúčtování služeb určuje výbor. Vlastníka si plete s nevolníkem. Účetní firmu, výbor i právního zástupce pokaždé upozorňuji na to, že nejsem s účetní firmou v žádném právním vztahu, marně.

SVJ na mě již podalo návrh na vydání platebního rozkazu. Já podala odpor a vyjádření a čekám na předvolání.

Myslím, že vím jak má být vyúčtováno a že je vyúčtováno špatně. Každý rok chodím nahlédnout do účetnictví a s předložením podkladů pro vyúčtování problém nemám. Mám problém se způsobem rozúčtování služeb a s neschválenými náklady, které jsou hrazené z dlouhodobé zálohy.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.