Vložil Zdeněk888 (bez ověření), 28. Duben 2016 - 15:22

Co to v mém/našem případě prakticky znamená?
V mandátní „Smlouvě o zajišťování správy společných částí domu“ mezi SVJ a staronovým správcem tj. SBD je:
- 8. Správce se zavazuje vybírat platby od vlastníkú, případně další platby související se spravovanými nemovitostmi, na účet objednatele vedený u banky. Dispoziční práva k účtu se zřizují jak pro objednatele, tak pro správce. Správce je oprávněn z účtu objednatele poukazovat výhradně platby, k nimž je oprávněn na základě této smlouvy, na základě smluv uzavřených se třetími osobami nebo na základě faktur písemně schválených objednatelem.
- g) uplatňování a vymáhání plnění povinností vůči jednotlivým vlastníkům jednotek, které jim ukládají jiné právní předpisy nebo vyplývají ze stanov společenství vlastníků jednotek a z usnesení shromáždění vlastníků jednotek přijatých v souladu s jinými právními předpisy a se stanovami společenství vlastníků jednotek

Co to znamená? Domnívám se, že pokud vlastník jim platbu SIPO na měsíční zálohy vlastně "dobrovolně" zaplatí (vlastně bez právního závazku vůči SBD), SBD ji vybere a zařadí, ale domnívám se, že není povinností vlastníka jim zaplatit, nebo se mýlím?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.