Rozpočet SVJ na rok 2016

Vložil nejsem tupá ovce, 11. Duben 2016 - 19:37 ::

Vážení diskutující mám na Vás dotaz týkající se rozpočtu SVJ. Jak by jste se zachovali, když by Vám jako vlastníkovi, předseda výboru opakovaně nepředložil roční rozpočet. Jistě odvolat. Na to ale nemá naše SVJ dostatek inteligentních čle­nů.

Rok 2014 a 2015 jsme na výročním SV jednali, ale bez předloženého a tudíž i projednaného a schváleného rozpočtu!!! I přesto výbor odčerpal na „opravy“ atd. za oba roky cca. 1/4 miliónu. Letošní pozvánka „kupodivu“ obsahovala i bod jednání SCHVÁLENÍ ROZPOČTU 2016. Člověk si už téměř myslel, že se konečně dočkáme této povinnosti(v sou­ladu se stanovami). Naše SVJ již odsouhlasilo nové stanovy(tragické) včetně jasně uvedeného a popsaného „vzoru“ jak má rozpočet vypadat. Žel žádná sláva se nekonala. Samotného mě rozčílilo, že si z nás předseda snad dělá legraci, protože součásti přílohy pozvánky, žádný rozpočet nebyl. Tak co chce předseda schvalovat, ptáte se zajisté, tak jako já. Náš předseda ignorant za rozpočet považuje PLÁN INVESTICE o třech položkách v celkové výši cca. 70 tisíc. Nic víc. Navíc dál požaduje po nás vlastnících platbu do dlouhodobé zálohy v celkové výši cca. 260. tisíc za rok. Osobně jsem podal návrh na změnu předpisu plateb – ignorováno. Když tento „ROZPOČET – PLÁN INVESTIC“ předložil předseda přímo na SV měl jsem co dělat, abych zůstal v klidu sedět na židli. Po hlasité hádce mezi námi dvěma jsem naprosto znechucen odešel domů. Dovolím si částečně citovat ze zápisu : „Schválení rozpočtu – p. … rozporoval a měl nepatřičné narážky na pana předsedu, za nepředložení podrobného rozpočtu. Pouze plán investic je pro něj nedostatečný. Po krátké hádce p. … shromáždění opustil. Usnesení – rozpočet na rok 2016 ve formě plánu investic byl schválen. Vtipné, když nebyla splněna usnášeníschopnost vzhledem k faktu, že vlastníci v SJM nepředložili povinné zmocnění druhého z manželů!!!

Docela dobré co říkáte. Mě se po přečtení vaří krev v žilách a mít někoho ze zodpovědných(za­pisovatelka či předseda) po ruce tak se asi uchýlím k násilí. Mám tu smůlu, že žiji v domě kde většina členů SVJ jsou ignoranti a slepé ovce. Samozřejmě jsem i v tomto případě připraven řešit tuto věc před soudem. Očekávám vyjádření svého advokáta.

Ptám se tedy jak by jste postupovali vy, jako vlastníci. Děkuji za názory.

nejsem tupá ovce

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.